Hardlopen

Welkom op de hardlooppagina van Loopsport TITUS.

De sport die ik mijn leven lang omarmt hebt en beleeft! Eerst als wedstrijdloper, later ook als trainer en liefhebber.

Hardlopen is een gemakkelijke sport met veel resultaat in het fysieke, maar ook het mentale deel van je persoon. Je verbrandt in no time veel calorieën, zorgt voor fysieke kracht en inspanning en geeft je mentaal weerbaarheid en kracht. En....Iedereen kan het

CURSUS HARDLOPEN START 13 mei 2024 MELD JE AAN!

Nog voor de zomer lekker kunnen hardlopen? En fit en in shape op vakantie?

Of je nu 18 of 70 jaar bent, dik of dun, met of zonder sportachtergrond, iedereen kan beginnen met hardlopen! Vanaf 2002 heb ik 4612 mensen in de cursus hardlopen gehad, waarvan 90% de 30 minutentest heeft gehaald.
Veel van hen lopen nu nog steeds. Dat doet me goed!

De cursus hardlopen duurt 8 weken en brengt je van 0 naar 30 min hardlopen, zonder moeite en onder goede begeleiding. En zoals gezegd, iedereen kan het
De cursus is de basis van jouw hardloopleven. Ook als je bijvoorbeeld een tijd niet hard gelopen hebt, is dit de manier om het weer snel op niveau te krijgen. De cursus leert je om met de juiste looptechniek, ademhaling, snelheid, maar vooral de juiste beleving en plezier 30 minuten hard te lopen. De trainingen worden 2 x per week gegeven en duren max 1 uur.

Wil je weten hoe de cursus eruit ziet, wanneer de cursus start, waar en op welke dagen, of wil je graag meedoen met de cursus, klik dan hier .

LOOPGROEPEN 

Kun je al 15 minuten hardlopen, dan kun je ook meedoen in een van de loopgroepen van LoopsportTITUS. We bieden meerdere trainingen per week aan, variërend van  duurlooptrainingen  tot intervallen en voor ieder niveau.
Duurlooptraining
Zodra je 15 minuten kunt hardlopen, kun je mee in de duurlopen en intervaltrainingen. De duurlopen zijn opgedeeld in 2 niveaus: 
Slowrunning . Hierbij blijft het tempo heel comfortabel en laag, waardoor je het beste je conditie opbouwt en je lichaam prikkelt middels vetverbranding, wat weer tot gevolg heeft dat je algemene fysieke en mentale staat wordt verbetert. Iedereen kan meedoen, ook de snellere die dit willen leren en ervaren. 
Duurloop. Daarnaast kun je ook duurlopen doen met daarin bloktraining, waarbij je op eigen snelheid telkens een stuk in de duurloop harder loopt. Of kun je meedoen in de langere duurlopen, die boven de 10 km afstand gaan.
Intervaltraining/Vaartspel Deze training kan iedereen meedoen die tenminste 10 minuten kan hardlopen. Een heerlijke training waarbij we gaan werken aan de snelheid, kracht, loopstijl en uithoudingsvermogen. En ieder op zijn of haar eigen niveau!

Wil je meer weten over de trainingtijden en hoe je mee kunt doen, klik dan hier.